MC FOR ALLE (Fra Avisa-ST lørdag 24.01.2004)

Har du sykkel, men synes det blir stusselig å kjøre alene?
Det ønsker Touring MC å gjøre noe med.

CATHARINA MORKEN catharina.morken@avisa-st.no 928 30 284

Vi ønsker alle typer folk velkommen i klubben. Alder, kjønn og sosial tilhørighet er uten betydning, sier Kåre Grytting Bye som er leder for den nye MC-klubben i Orkdal.

Ettermiddagstur
Vi vet at det er mange motorsyklister som kjører alene. Målet med Touring MC er å gi et tilbud til folk som ønsker noen å kjøre sammen med. Det er mye morsommere å være flere sammen når man er ute på tur, sier Grytting Bye som forteller at klubben vil legge hovedvekt på dags- og ettermiddagsturer. Langturer vil det bli mindre av. Statistikken viser at dagens motorsyklister i hovedsak bruker sykkelen til kortere dags- og ettermiddagsutflukter.

Vi kommer også til å legge det opp slik at de som har lyst og anledning kan slenge seg med, i stedet for at vi til enhver tid er avhengig av å kjøre i samlet flokk.

Uforpliktende
Mange forbinder MC-klubber med lukkede og interne miljøer hvor klubbidentitet og profil er satt i høysetet, og hvor en stor del av ens sosiale liv finner sted i MC-klubben. En slik klubb ønsker ikke Touring MC å være. Vi ønsker en klubb som ikke blir livsstil.

Klubben skal danne et nettverk for folk som av og til ønsker noen å kjøre på tur sammen med. Derfor vil vi ikke gjøre noe for å skaffe oss et eget klubbhus. I stedet vil vi leielokale eller gå på et utested når vi skal avvikle medlemsmøtene, som vi satser på å avholde om lag én gang i måneden med forskjellige tema.

Grytting Bye forteller at han kjenner til flere som har vært nær ved å selge sykkelen sin fordi de synes det er så kjedelig å kjøre alene, men som har ombestemt seg etter å ha kommet i kontakt med den nye MC-klubben.

Alle typer
Touring MC skal ikke være en klubb for folk med én type sykkel. Hvilken sykkel man stiller med, er helt uvesentlig. Folk kan bli med hos oss enten de er HDentusiaster eller om de foretrekker japansk eller italiensk. Det er heller ingen ting i veien for å komme med en gammel Tempo. Vitsen er at vi skal nyte det å kjøre på tur sammen med flere, og da er det opp til hver enkelt hva de kjører med, sier Grytting Bye som kan fortelle at det vurderes å leie Lånkebanen, slik at medlemmene kan få anledning til å trene for eksempel kjøreteknikk. [bilde c styre-avisa.jpg]